Снимка: bgbasket.com, снимка: БК Черно море Тича, фейсбукЧерно море Тича изгуби

...
Снимка: bgbasket.com, снимка: БК Черно море Тича, фейсбукЧерно море Тича изгуби
Коментари Харесай

Баскетболният Черно море Тича тръгна със загуба

Снимка: bgbasket.com, фотография: БК Черно море Тича, фейсбук

Черно море Тича изгуби от Академик (Пловдив)  с 82:97 (43:37) в първи мач от новия сезон в НБЛ, игран в зала " Христо Борисов " във Варна.

Пловдивчани в мощно изменен състав и с нов треньорски щаб, водиха през целия дуел, въпреки и чак в края му да направиха сериозната разлика. Макар и в непозната зала, Академик наниза 16/33 от тройката за триумфа.

Академик бе без контузения Николай Николов, а Галин Стоянов не можеше да употребява Мартин Йорданов.

Гостите започнаха малко по-концентрирано с първите кошове в дуела, като точно те дадоха разликата през първата част. След тези начални една-две минути Черно море изравни играта и стоеше добре на терена. В заключителните моменти от първата част играта мощно се накъса от съдийски отсъждания, а измененията в двата състава се отразиха и на темпото. Вторият интервал още веднъж започва стремително за гостите, а нова мощна серия на Академик направи и първата двуцифрена разлика - 9:0 и 32:22.

Последваха две минути без панер и от двете страни, а серия от 6:0 върна Черно море в мача - 31:35 с шест минути до почивката. Пловдивчани още веднъж взеха малко по-сериозна преднина, само че не съумяха да я опазят и след 20 минути разликата бе 5 -  37:43 .

Черно море се бореше съществено и имаше доста положителни моменти в третата част, само че хлапашки неточности непрекъснато връщаха солидна за този мач преднина от десетина точки за Академик.

Догонването продължи и в последната четвърт, повече от изтощително за варненци, и гостите се възползваха по най-хубавия метод. Три минути преди края те взеха и най-голяма преднина от 12, с цел да си подсигурят триумфа, а до финалния сигнал я усилиха до 15 -  97:82 .

По 20 точки за успеха вкараха  Васил Бачев  и  Тони Гуджино , 11 и 9 битки означи  Обрад Томич,  а  Николай Титков  се записа с 10 точки и 9 асистенции.

Александър Стойков  бе най-резултатен за Черно море с 21 точки, 19 реализира  Александър Янев , само че от пейката на варненци пристигнаха единствено 12 точки, против 40 от запасите на Пловдив.

Съобщете ни, в случай че видите неточности и нередности в публикацията или мненията. Пишете непосредствено на [email protected] . Ще обърнем внимание!

За реклама в "Петел " на цена от 50 лв. на ПР обява пишете на и вижте още в -.

Прочети тук -
Източник: petel.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР